MODUL 2 - Vještine javnog govora
 

MODUL 2 - Vještine javnog govora

mt

Objavljeno: 25. Sep. 2018.
Izvor: NCSC
Lokacija:


Kako se riješiti straha od javnog nastupa? Da li je to uopšte moguće? Kakva je razlika između nastupa i govora tijela različitih subjekata u sudnici?

Nakon međusobnog upoznavanja, i upoznavanja sa državnim uređenjem i sudovima u BiH (što je temelj razumijevanja pravosudnog sistma jedne države), vrijeme je da učenici nauče drugi ključni faktor koji će im donijeti uspjeh u Mock Trial Projektu, kao i ostatku školovanja i profesionalnom životu. Modul 2 će učenike upoznati sa vještinama efektivnog javnog govora, u zavisnosti od okolnosti i uloge koju preuzimaju u sudnici. Pored toga, naučit će kako da savladaju odmjeren govor tijela i da čitaju signale koje im šalju sagovornici ili slušaoci.

Učenici će imati priliku da gledaju primjere efektnih javnih nastupa, a zatim i da sami primijene naučeno i da jedni drugima daju konstruktivne komentare. Vježbom i interaktivnim radom, učenici će neprimijetno unaprijediti svoje vještine javnog govora i time dugoročno ojačati svoje samopouzdanje i uvjerljivost.

Dodatni materijali za čitanje i domaća zadaća za Modul 2 se mogu pronaći ovdje: http://www.ncsc-bih.ba/mt-projekat/nastava.php